Nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet

Läs alla våra nyheter här

Danmarks transportutskott träffar Sveriges trafikutskott i Greater Copenhagen 29 oktober, 2021


Den 8 november besöker det svenska trafikutskottet i Riksdagen Greater Copenhagen.

Ny dansk-svenskjobbmässa ser dagens ljus 19 oktober, 2021


Pressemeddelanda - 19. oktober 2021 kl. 07:00

Världens ögon riktas mot innovativa projekt i Greater Copenhagen 29 september, 2021


Har du eller känner du till ett innovativt projekt inom grön, sund och hållbar stadsutveckling? Är du en kommun eller region i Greater Copenhagen, kanske känner du till ett företag, eller en start-up som samarbetat med offentlig verksamhet? Vill du få coaching kring kommersialisering och tillgång till nästa sommars största happening inom innovation?

Svenskar måste hålla hjulen snurrande i danska företag 20 september, 2021


Vi kallar det att slå två flugor i en smäll. Fler arbetssökande i Sydsverige bör söka jobb i Köpenhamn och på Själland - detta kommer gynna både Danmark, där företag skriker efter arbetskraft, och Sverige, där arbetslösheten i Skåne är relativt hög. Därför arrangerar vi tillsammans med ett antal starka partners ett matchmaking event - en jobbmässa i Malmö den 27 oktober.

Svenska och danska ministern: Den gränsöverskridande arbetsmarknadens potential måsta utnyttjas. 3 september, 2021


Pressemeddelanda - 3. september 2021 kl. 10:17

Ministrarna för nordiskt samarbete ska diskutera omstarten av Greater Copenhagen 27 augusti, 2021


Den 1. september står Greater Copenhagen värd för ett möte mellan Flemming Møller Mortensen och Anna Hallberg, den danska och svenskam inistern för nordiskt samarbete, där vi tillsammans med Dansk Industri, Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Öresundsbron m.fl. ska tala om hur vi omstarta samarbetet i Greater Copenhagen.

Ny spelare i laget - välkommen Irene! 25 maj, 2021


Irene Veje Rønsbo har i maj börjat som Advisor inom Communication i Greater Copenhagen. Irene kommer att arbeta deltid, samtidigt som hon avslutar sina studier på Copenhagen Business School.
Ta väl emot henne!

Nytt partnerskap optimerar miljardstora investeringar, samtidigt som det skapa innovation och gröna arbetsplatser 6 maj, 2021


Ett starkt dansk-svenskt partnerskap med bland andra Köpenhamns kommun, Malmö stad och Helsingborg stad samarbetar för att skapa klimatanpassningens svar på Silicon Valley. Partnerskapet har initierats av Greater Copenhagen, och ska främja lösningar med exportpotential och skapa gröna arbetsplatser.

Anmäl dig nu: Digital konferens om framtidens transportsystem den 21 april 12 april, 2021


Tre års arbete med att skapa framtidens sammanhängande transportsystem i Greater Copenhagen närmar sig ett avslut. Därför inviterar vi tillsammans med projektet ”Ett sammanhängande transportsystem i Greater Copenhagen” nu till en digital slutkonferens. Regioner och kommuner från bägge sidor om Öresund har arbetat intensivt med att uppnå en rad resultat och rekommendationer, som kommer att läggas fram på konferensen.

Nyrekrytering: Förstärkning i kampen mot gränshinder 18 februari, 2021


Greater Copenhagens sekretariat förstärker laget med en ny spelare. Kate Plaskonis anställs som Advisor med ansvar för arbetsmarknaden. Greater Copenhagen står nu ännu starkare i kampen mot begränsningarna i en gemensam dansk-svensk arbetsmarknad.

Greater Copenhagen: Ett steg närmare en HH-förbindelse 11 februari, 2021


På gårdagens styrelsemöte beslutade Greater Copenhagens styrelse att HH-analysen ger en grund som gör att vi nu kan ta nästa steg mot målet om att skapa en fast förbindelse mellan Helsingör och Helsingborg.

Digital konferens om framtidens gröna mobilitet i Greater Copenhagen 8 januari, 2021


Den 19-20 januari i håller Greater Copenhagen och en rad partners den digitala konferensen Framtidens Gröna Mobilitet, där du har möjlighet att delta i valda delar av konferensen.

Inga gränser i det regionala samarbetets hjärta 6 januari, 2021

”Det är inte framtiden att ha gränser mitt i hjärtat av regionala samarbeten”, siger vores nye formand Carl Johan Sonesson, regionsrådsformand i Region Skåne, i dagens Expressen. Læs med i et længere interview herunder og få et indblik i fremtiden for Greater Copenhagen.

Överst på agendan i 2021 11 december, 2020

Fasta förbindelser över Öresund, och coronans konsekvenser för Greater Copenhagen står överst på agendan, när Region Skåne blir ordförande för Greater Copenhagen 2021. Se videobudskap från Skånes regionstyrelses ordförande, Carl Johan Sonesson.

Region Skånes ordförande i Greater Copenhagen 2021 10 december, 2020

Idag blev det klart att Region Skåne tar över som ny ordförande i Greater Copenhagen efter Region Själland. Det blir Carl Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, som leder styrelsearbetet under 2021.

Projektledare till Greater Copenhagen 27 november, 2020

Är du bra på att starta upp och driva projekt? Tycker du att det låter intressant och utvecklande att arbeta med politik och ekonomisk utveckling, med partners i Sverige och Danmark? Blir du motiverad av att arbeta med duktiga kolleger i en internationell miljö? Om du svarar ja på det ska du söka vår lediga tjänst som projektledare hos Greater Copenhagen.

Konsult / seniorkonsult till Greater Copenhagen 2 november, 2020

Er du god til at samle mange organisationer og få dem til at stå sammen om en politisk sag? Får du energi af at igangsætte og drive projekter? Synes du, det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling med partnere i Sverige og Danmark? Er du motiveret af at arbejde med dygtige kolleger i et internationalt miljø? Hvis du kan svare ja til dette, skal du søge vores ledige stilling som konsulent i Greater Copenhagen.

Grön omställning intar Greater Copenhagens toppmöte 2020 9 oktober, 2020

Hållbar tillväxt ska driva den gröna omställningen i Greater Copenhagen, och Greater Copenhagens toppmöte 2020 i Roskilde den 13 november står därför i den gröna omställningens tecken. Bland gästerna finns klimatministern Dan Jørgensen och Dansk Erhvervs VD Brian Mikkelsen.

1 oktober, 2020

Med antagandet av en politisk charter om grön omställning, Greater Copenhagen Green, tar Greater Copenhagens 89 medlemsorganisationer nu första steget mot ett samarbete om hållbar tillväxt och grön omställning i Sydsverige och Östdanmark.

Projektledare till Greater Copenhagen 4 september, 2020

Är du bra på att starta upp och driva projekt? Tycker du att det låter intressant och utvecklande att arbeta med politik och ekonomisk utveckling, med partners i Sverige och Danmark? Blir du motiverad av att arbeta med duktiga kolleger i en internationell miljö? Om du svarar ja på det ska du söka vår lediga tjänst som projektledare hos Greater Copenhagen.