Nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet

Läs alla våra nyheter här

Rekordmånga besökare på mässa för jobb över sundet 10 november, 2022


2.000 besökare mötte 38 företag. Jobbmässorna på tvärs över sundet har blivit en succé.

M5 Øst – Lila linje bästa alternativet för ny metrolinje, menar Greater Copenhagen 10 november, 2022


Greater Copenhagen stöder förslaget M5 Øst för ny metrolinje i Köpenhamn. Det är det förslag som bäst öppnar möjligheten för en kommande Öresundsmetro.

Life Science-tillväxtinitiativ ökar samarbeten för lösningar mot övervikt 10 november, 2022


Övervikt hos befolkningen är ett globalt problem. Projektet Erhvervsfyrtårnet Life Science skapar samarbeten i Greater Copenhagen för att utveckla lösningar.

Nya initiativ kan ersätta gränskontrollerna, menar Gränspolisen 10 november, 2022


Gränsnära kontroller och stärkta yttre gränser till EU kan ersätta Sveriges nuvarande gränskontroller, som knappt har betydelse alls för kriminaliteten. Gränspolisen i Region Syd är positiva till nya förslag.

Debatt i Dagens Industri: ”Gränskontrollerna är en belastning för Sverige” 10 november, 2022


”Sveriges nya regering vill satsa på det nordiska samarbetet och stärkt samarbete inom EU. Det är glädjande. Men fortsätter gränskontrollerna i sin nuvarande form, riskerar nye justitieministern Gunnar Strömmer att göra ett stort misstag som skadar istället för att hjälpa Sverige”

Praktikant till Greater Copenhagen 7 november, 2022


Är du nyfiken på om en karriär inom public affairs eller internationellt samarbete är något för dig? Har du lust att arbeta med tillväxt, utveckling och innovation i en gränsregional politisk organisation med 89 medlemmar från Danmark och Sverige? Då har du möjlighet att bli praktikant i Greater Copenhagen under vårterminen 2023.

Pressmeddelande: Välkommen den 25 oktober till jobbmässa på tvärs över Öresund 20 oktober, 2022


800 sökta jobb, 167 anställningar och 147,2 miljoner SEK i samhällsekonomisk vinst har tre tidigare jobbmässor genererat. Nu kommer den fjärde. Men gränshinder hindrar arbetsmarknaden i regionen från att nå sin fulla potential, menar Kate Plaskonis, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Greater Copenhagen.

Stöd till metroförslag som öppnar för Öresundsmetro 20 oktober, 2022


I det pågående offentliga samrådet om ny metro i Köpenhamn, stöder Greater Copenhagen förslaget M5 Øst, som ger möjlighet att i framtiden ansluta Öresundsmetron till Malmö.

Uppmärksammad analys visar Köpenhamns flygplats stora betydelse för regionen 29 september, 2022


Köpenhamns flygplats genererar 136 miljarder SEK och 23.000 jobb åt Greater Copenhagen-regionen, visar en ny uppmärksammad analys från Greater Copenhagen.

Dags för ny mässa för jobb tvärs över sundet 29 september, 2022


1.600 svenska arbetssökande har mött 80 företag på tre jobbmässor i Greater Copenhagens regi. 25 oktober är det dags för den fjärde mässan och den här gången deltar också svenska arbetsgivare.

PRESSMEDDELANDE Köpenhamns flygplats genererar 136 miljarder SEK och 23.000 jobb i Greater Copenhagen 26 september, 2022


Ny analys från Greater Copenhagen visar, att Köpenhamns flygplats genererar en samhällsekonomisk vinst på 104,6 miljarder SEK i Region Hovedstaden, 14,9 miljarder SEK för Region Sjælland, 14,4 miljarder för Region Skåne samt 1,8 miljarder SEK för Halland. Det framgår av en ny analys som Greater Copenhagen tagit fram.

Praktikant till Greater Copenhagen 23 maj, 2022


Är du nyfiken på om en karriär inom public affairs eller internationellt samarbete är något för dig? Har du lust att arbeta med tillväxt, utveckling och innovation i en gränsregional politisk organisation med 89 medlemmar från Danmark och Sverige? Då har du möjlighet att bli praktikant i Greater Copenhagen under höstterminen 2022.

VI SÄTTER TILLVÄXT OCH UTVECKLING PÅ AGENDAN NÄR HOUSE OF GREATER COPENHAGEN KOMMER TILL FOLKEMØDET 28 april, 2022


Hur ska Greater Copenhagens målsättningar inom tillväxt och utveckling i Nordens största metropolregion förverkligas? Det har organisationerna bakom House of Greater Copenhagen gått samman för att lösa. House of Greater Copenhagen är ett partnerskap mellan Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity, STRING, Interreg ÖKS och Greater Copenhagen – och du kan möta oss alla på Ydermolen på Folkemødet i Allinge den 16 – 18 juni.

GREATER COPENHAGEN TAR MED METROPOLENS HÅLLBARA INNOVATIONER TILL H22 CITY EXPO 28 april, 2022


Är du redo att möta framtidens hållbara smarta städer och testa gränserna för vad som är möjligt med hjälp av privat-offentlig innovation? Greater Copenhagen är på plats på H22 City Expo i Helsingborg den 30 maj – 3 juli när de bjuder in välden för att utforska de nyaste innovationerna och smartaste idéerna för en stad som sätter människor och miljön i främsta rummet. Läs vidare för att få reda på var och när Greater Copenhagen deltar.

ETT STARKT PARTNERSKAP SÄKRAR TRANSITKORRIDOREN OCH MODERNISERINGEN AV ÖRESUNDSAVTALET 28 april, 2022


Öresundsavtalet kommer att moderniseras och förnyas, och en transitkorridor kommer att skapas mellan Danmark och Sverige för resenärer till/från Bornholm och resenärer till/från Köpenhamns flygplats, Det är slutsatserna från vårt Task Force möte i Greater Copenhagen mellan den svenska och danska ministern för nordiskt samarbete, Anna Hallberg och Flemming Møller Mortensen, Greater Copenhagen, Dansk Industri, Sydsvenska Handelskammare och Øresundsbron.

Dansk-svenskt ministermöte och jobbmässa på samma dag 8 april, 2022


PRESSMEDDELANDE - 8 APRIL 2022 kl. 12:47

Press & Communication Manager till Greater Copenhagen 5 april, 2022


Är du en skarp kommunikatör – både internt och externt? Tror du på att skarp och vågad kommunikation kan driva komplexa politiska dagordningar framåt? Drivs du av en entreprenörsanda och vill ansvara för att bygga upp en dansk-svensk påverkansorganisation? Tycker du att det låter intressant och professionellt utvecklande att arbeta i gränslandet mellan politisk och ekonomisk utveckling med partners i Sverige och Danmark? Om du svarar ja på frågorna ovan tycker vi att du ska söka vår tjänst som Press & Communication Manager på Greater Copenhagen.

Den gröna nätverksdagen blev en stor succé 4 april, 2022


Den 24 mars höll vi Grön Nätverksdag hos Gate 21 i Albertslund för att återuppta den gröna agendan i hela regionen. Det har under en lång tid inte varit möjlighet att hålla fysiska möten på grund av Corona, men nätverksdagen visade på att regionen trots allt har flyttat på den gröna agendan. Det var även tydligt, att våra två länder spelar starkt mot varandra när det gäller kompetens och engagemang för grön omställning.

DANSK-SVENSK KRITIK AVVÄRJER ID-KONTROLL - FÖR TILLFÄLLET 31 mars, 2022


I mitten av mars skickades det ut ett förslag om att återinföra ID-kontroller från Infrastrukturministeriet i Stockholm. Då tog Greater Copenhagen, tillsammans med nära partners, upp frågan och lämnade in ett remissvar. De som ingick i alliansen var Dansk Industri och sydsvenska handelskammaren och tillsammans satte vi ett betydande medietryck för att förhindra att de tidigare kaotiska reseförhållandena över Öresund skulle återinföras. Lyckligtvis lyckades vi – för tillfället!

TASK FORCE OCH DANSK-SVENSK JOBBMÄSSA PÅ SAMMA DAG 31 mars, 2022


Den 20 april håller vi både vårt halvårsvisa möte Task Force i Greater Copenhagen, med deltagande av de svenska och danska ministrarna Anna Hallberg och Flemming Møller Mortensen, samt håller Greater Copenhagen årets andra dansk-svenska arbetsmarknadsmässa. Jobbmässan hålls i Malmö och riktar sig till hotell- och restaurangbranschen och arrangeras tillsammans med Københavns Kommune, Københavns Erhvervshus, Malmö stad, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) och Arbetsförmedlingen.