Nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet

Läs alla våra nyheter här

Praktikant till Greater Copenhagen 23 maj, 2022


Är du nyfiken på om en karriär inom public affairs eller internationellt samarbete är något för dig? Har du lust att arbeta med tillväxt, utveckling och innovation i en gränsregional politisk organisation med 89 medlemmar från Danmark och Sverige? Då har du möjlighet att bli praktikant i Greater Copenhagen under höstterminen 2022.

VI SÄTTER TILLVÄXT OCH UTVECKLING PÅ AGENDAN NÄR HOUSE OF GREATER COPENHAGEN KOMMER TILL FOLKEMØDET 28 april, 2022


Hur ska Greater Copenhagens målsättningar inom tillväxt och utveckling i Nordens största metropolregion förverkligas? Det har organisationerna bakom House of Greater Copenhagen gått samman för att lösa. House of Greater Copenhagen är ett partnerskap mellan Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity, STRING, Interreg ÖKS och Greater Copenhagen – och du kan möta oss alla på Ydermolen på Folkemødet i Allinge den 16 – 18 juni.

GREATER COPENHAGEN TAR MED METROPOLENS HÅLLBARA INNOVATIONER TILL H22 CITY EXPO 28 april, 2022


Är du redo att möta framtidens hållbara smarta städer och testa gränserna för vad som är möjligt med hjälp av privat-offentlig innovation? Greater Copenhagen är på plats på H22 City Expo i Helsingborg den 30 maj – 3 juli när de bjuder in välden för att utforska de nyaste innovationerna och smartaste idéerna för en stad som sätter människor och miljön i främsta rummet. Läs vidare för att få reda på var och när Greater Copenhagen deltar.

ETT STARKT PARTNERSKAP SÄKRAR TRANSITKORRIDOREN OCH MODERNISERINGEN AV ÖRESUNDSAVTALET 28 april, 2022


Öresundsavtalet kommer att moderniseras och förnyas, och en transitkorridor kommer att skapas mellan Danmark och Sverige för resenärer till/från Bornholm och resenärer till/från Köpenhamns flygplats, Det är slutsatserna från vårt Task Force möte i Greater Copenhagen mellan den svenska och danska ministern för nordiskt samarbete, Anna Hallberg och Flemming Møller Mortensen, Greater Copenhagen, Dansk Industri, Sydsvenska Handelskammare och Øresundsbron.

Dansk-svenskt ministermöte och jobbmässa på samma dag 8 april, 2022


PRESSMEDDELANDE - 8 APRIL 2022 kl. 12:47

Press & Communication Manager till Greater Copenhagen 5 april, 2022


Är du en skarp kommunikatör – både internt och externt? Tror du på att skarp och vågad kommunikation kan driva komplexa politiska dagordningar framåt? Drivs du av en entreprenörsanda och vill ansvara för att bygga upp en dansk-svensk påverkansorganisation? Tycker du att det låter intressant och professionellt utvecklande att arbeta i gränslandet mellan politisk och ekonomisk utveckling med partners i Sverige och Danmark? Om du svarar ja på frågorna ovan tycker vi att du ska söka vår tjänst som Press & Communication Manager på Greater Copenhagen.

Den gröna nätverksdagen blev en stor succé 4 april, 2022


Den 24 mars höll vi Grön Nätverksdag hos Gate 21 i Albertslund för att återuppta den gröna agendan i hela regionen. Det har under en lång tid inte varit möjlighet att hålla fysiska möten på grund av Corona, men nätverksdagen visade på att regionen trots allt har flyttat på den gröna agendan. Det var även tydligt, att våra två länder spelar starkt mot varandra när det gäller kompetens och engagemang för grön omställning.

DANSK-SVENSK KRITIK AVVÄRJER ID-KONTROLL - FÖR TILLFÄLLET 31 mars, 2022


I mitten av mars skickades det ut ett förslag om att återinföra ID-kontroller från Infrastrukturministeriet i Stockholm. Då tog Greater Copenhagen, tillsammans med nära partners, upp frågan och lämnade in ett remissvar. De som ingick i alliansen var Dansk Industri och sydsvenska handelskammaren och tillsammans satte vi ett betydande medietryck för att förhindra att de tidigare kaotiska reseförhållandena över Öresund skulle återinföras. Lyckligtvis lyckades vi – för tillfället!

TASK FORCE OCH DANSK-SVENSK JOBBMÄSSA PÅ SAMMA DAG 31 mars, 2022


Den 20 april håller vi både vårt halvårsvisa möte Task Force i Greater Copenhagen, med deltagande av de svenska och danska ministrarna Anna Hallberg och Flemming Møller Mortensen, samt håller Greater Copenhagen årets andra dansk-svenska arbetsmarknadsmässa. Jobbmässan hålls i Malmö och riktar sig till hotell- och restaurangbranschen och arrangeras tillsammans med Københavns Kommune, Københavns Erhvervshus, Malmö stad, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) och Arbetsförmedlingen.

Analytikere til opbygning af ny analyseenhed i Greater Copenhagen 28 mars, 2022


Er du god til tal og data, og har du mod på at opbygge en ny analyseenhed? Synes du, at det lyder interessant og fagligt udviklende at arbejde med analyse i krydsfeltet mellem politik og økonomisk udvikling? Motiveres du af at arbejde med dygtige kolleger i et internationalt miljø? Så søg stillingen som en af to nye analytikere til vores nye analyseenhed i Greater Copenhagen.

Executive Assistant til Greater Copenhagen 25 mars, 2022


Är du bra på att organisera och motiveras du av administrativa uppgifter? Pratar och skriver du flytande på danska? Trivs du med att arbeta i en omväxlande miljö och har mod till att vara i en organisation som fortsatt är under utveckling? Kan du samtidigt säga ja till att du är tillmötesgående och får energi av att hjälpa andra? Då tycker vi att du ska söka vår nyinrättade position som Executive Assistant i Greater Copenhagen.

Den nya svenska ID-kontrollen kommer att orsaka stor skada 23 mars, 2022


PRESSMEDDELANDE - 23 MARS 2022 kl. 11:52

SOPHIE HÆSTORP ANDERSEN: RUBRIKEN FÖR I ÅR ÄR OMSTART 28 februari, 2022


Sophie Hæstorp Andersen har åter anslutit sig till vår styrelse i Greater Copenhagen. Denna gång som styrelseordförande. I samband med detta har vi frågat Sophie Hæstorp Andersen om hur hon ser på det kommande året i Greater Copenhagen och vi har spelat in en video på ett samtal mellan henne och förra årets ordförande Carl Johan Sonesson.

400 svenskar med buss till jobbmässa i Bella Center 28 februari, 2022


4 bussar, 40 företag och 400 jobbsökande. Det är fakta om årets första dansk-svenska jobbmässa som Greater Copenhagen håller den 8 mars tillsammans med ett starkt partnerfällt. Både danska och svenska jobbsökande kommer deltag och bakom jobbmässan står Köpenhamns Kommun, Malmö Stad, Dansk Ehrverv, Dansk Industri, Arbetsförmedlingen och Styrelsen för Arbetsmarknad och Rekrytering (STAR) samt Greater Copenhagen.

FÖLJ MED TILL GREATER COPENHAGENS GREEN NÄTVERKSDAG 28 februari, 2022


Greater Copenhagen har antagit en ambitiös politisk strategi för grön omställning och hållbar tillväxt. En strategi som ska ge ett betydande lyft till företag, kunskapsinstitutioner och offentliga organisationer, som kan och vill gröna lösningar och grön teknik. Tillsammans med regioner, kommuner och partners är vi igång med att implementera vår politiska strategi – Greater Copenhagen Green Charter – och den 24 mars firar vi det första årets arbete. Det sker med en nätverksdag hos Gate 21 i Albertslund, där partners, nätverk och medlemmar deltar. Och du är inbjuden!

Sophie Hæstorp Andersen blir ny ordförande i Greater Copenhagen 10 februari, 2022


PRESSMEDDELANDE - 10 FEBRUARI - 2022 kl.14:24

Träffa Greater Copenhagens nya praktikanter. 8 februari, 2022


Vi hälsar våra två nya praktikanter för vårterminen välkomna!

GRÄNSBARRIÄR BORTTAGEN: LÖSNING FÖR GRÄNSÖVERSKRIDANDE STATISTIK I GREATER COPENHAGEN! 28 januari, 2022


Brist på statistik mellan Danmark och Sverige har varit en betydande gränsbarriär i många år. Därför är det glädjande, att de första siffrorna för gränspendlingen över Öresund äntligen släpps efter flera års frånvaro. Arbetet med att undanröja gränshinder står högt på agendan i Greater Copenhagen-samarbetet. För hur stor är pendlingen över Öresund? Och vad innebär de gränshinder som finns för arbetsmarknaden och tillväxten i Greater Copenhagen?

STORT TACK TILL AVGÅENDE ORDFÖRANDE CARL JOHAN SONESSON FÖR ETT STARKT ÅR 28 januari, 2022


I februari tackas Carl Johan Sonesson av som ordförande för Greater Copenhagen. Vi får som tur är fortsatt nytta av Carl Johans starka insats, då han fortsätter i vår styrelse och vårt ordförandeskap under 2022. Med anledning av skiftet ger Carl Johan en status över sitt år som ordförande i Greater Copenhagen samt delar sina visioner för hur vi skapar tillväxt och utveckling under åren framåt i Greater Copenhagen.

SITUATIONEN PÅ DEN DANSKA OCH SVENSKA ARBETSMARKNADEN KRÄVER HANDLING 28 januari, 2022


Det är ingen hemlighet att vi lever i en gränsregion med högkonjunktur, låg arbetslöshet och stort behov av arbetskraft. Det har varit den brinnande plattformen för både debatten och det offentliga samtalet i Danmark och Sverige under mycket lång tid. ”Det ikke bare kan, men skal vi gøre bedre”, säger Managing Director i Greater Copenhagen Tue David Bak som aktivt förhåller sig till utmaningarna på den dansk-svenska arbetsmarknaden.