Nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet

FÖLJ MED TILL GREATER COPENHAGENS GREEN NÄTVERKSDAG


Greater Copenhagen har antagit en ambitiös politisk strategi för grön omställning och hållbar tillväxt. En strategi som ska ge ett betydande lyft till företag, kunskapsinstitutioner och offentliga organisationer, som kan och vill gröna lösningar och grön teknik. Tillsammans med regioner, kommuner och partners är vi igång med att implementera vår politiska strategi – Greater Copenhagen Green Charter – och den 24 mars firar vi det första årets arbete. Det sker med en nätverksdag hos Gate 21 i Albertslund, där partners, nätverk och medlemmar deltar. Och du är inbjuden!

DETTA FÅR DU MED DIG HEM 

  • Möjlighet för att möta potentiella partners.
  • Överblick över arbetet med att genomföra Greater Copenhagen Green
  • Inspiration till arbetet med hållbar tillväxt, grön omställning och innovation

Arrangemanget är öppet för ledare och medarbetare som arbetat med Grön omställning i Greater Copenhagen, så dela gärna detta med kollegor och partners

PROGRAMMET BJUDER BL.A. PÅ:

Panelintervju om ambitionerna med Greater Copenhagen Green Charter – Var står vi efter år ett? Med bl.a. Carsten Krabbe (Region Sjælland), Tue David Bak (Greater Copenhagen), Sofus Rex (Gate 21) och Håkan Rosquist (Sustainable Business Hub Malmö).

Fokus på implementering – hur gör medlemmarna, och vilka är de gröna målsättningarna? Presentation och debatt med representanter från regioner och kommuner.

Nätverk och lunch med möjlighet att möta nya projektpartners och få inspiration till vidare arbete.

Kunskapskaféer med konkreta projekt och fokus på de effekter satsningarna skapar i Greater Copenhagen metropolregionen med bl.a. DTU, Energy Lab Nordhavn och Innovation Hub för Flexibilitet och Intelligens, Energilösninger, Living Lab för Klimatanpassningar med Det Nationale Netværk for Klimatilpasning (DNNK) och Sweden Water Research, Nordic Bio Science Hub, (Knowlegde Hub Zealand), Food och Hållbara livsmedel (KRINOVA), Greater Copenhagen Green Deal och flera initiativ.

Möt bl.a. också Lighting Metropolis, Circular Builders, Databaseret Energistyring, Fremtidens Intelligente Mobilitet och Cirkulär plast.

Paneldebatt med rekommendationer om hur vi kopplat samman hållbar tillväxt, innovation och gröna inköp.

PRAKTISK INFO:

  • Datum: 24 Mars 2022, kl. 10-14
  • Plats: Gate 21, Liljens Kvarter 2, 2620 Albertslund (S-tog nästan till dörren)
  • Anmälan: Skicka ett email till nah@greatercph.com för anmälning. Anmälan senast 17 mars 2022.

Programmet uppdateras löpande

GC Green nyhed