Partnerlab hjälper projekt att gå från idé till verklighet

För den som vill förverkliga sina idéer i gränsöverskridande projekt bjuder EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak den 3 oktober in till Skandinavisk Partnerlab.

Det fanns 127 miljoner euro i potten från början. Av dem har EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak redan beviljat över hälften, 68 miljoner euro, till 42 skandinaviska EU-projekt inom innovation, sysselsättning, grön energi och transport. Det finns fortfarande chans att ta del av resterande medel – i evenemanget Skandinavisk Partnerlab får deltagarna hjälp på vägen.

"Skandinavisk Partnerlab är en god möjlighet för skandinaviska organisationer, företag och andra aktörer som är intresserade av samarbete över gränserna, att träffas för både handfast rådgivning, inspiration och nätverkande," säger Magnus Schönning, programchef för Interreg ÖKS.

Kasper Arentoft, seniorkonsult från Mannaz håller i ramarna för evenemanget, som hålls i Malmö på Quality Hotel View i Hyllie, 15 minuter från Köpenhamns flygplats Kastrup. En av de anmälda deltagarna är Henrik Gudmundsson, chefskonsult på gröna tankesmedjan Concito i Köpenhamn.

"Jag vill delta i Skandinavisk partnerlab för att se om det finns några spännande samarbeten att vara med i, framförallt inom grön transport och hållbar utveckling. Till exempel omställning till bilpooler – en sharing economy i kombination med elektriska bilar," säger han.

Den som vill delta kan anmäla sig på hemsidan. Evenemanget är gratis men antalet platser är begränsade.