Nyheter

Prenumerera på nyhetsbrevet

Praktikant till Greater Copenhagen


Är du nyfiken på om en karriär inom public affairs eller internationellt samarbete är något för dig? Har du lust att arbeta med tillväxt, utveckling och innovation i en gränsregional politisk organisation med 89 medlemmar från Danmark och Sverige? Då har du möjlighet att bli praktikant i Greater Copenhagen under vårterminen 2023.

welcome-to-greater-copenhagen-thomas-rousing

Plats: Köpenhamn

Praktikperiod: vårterminen 2023

Typ: Oavlönad praktikanställning

Du kommer få möjlighet att få värdefull inblick i hur en dansk-svensk politisk samarbetsorganisation fungerar och hur samarbetet mellan fyra regioner och 85 kommuner i Greater Copenhagen går till. Det innebär att du blir del i projekt som bl.a. handlar om innovation, grön omställning och infrastruktur.

Från dag ett kommer du bli en i vårt team. Du får arbeta med egna projekt och lösa uppgifter tillsammans med många erfarna människor, med vitt skilda bakgrunder, som du förhoppningsvis lär dig mycket av. Du kommer arbeta i House of Greater Copenhagen i centrala Köpenhamn på samma kontor som Wonderful Copenhagen, Copenhagen Capacity, Interreg m.fl..

Låter det intressant? Läs då mer nedanför:

Detta kan du förvänta dig:

 • Att bli en värdesatt kollega och del av teamet från dag ett.
 • Egna uppgifter och ansvar för mindre projekt.
 • Att komma till ett jobb med analyser och research inom infrastruktur, mobilitet, grön omställning och innovation.
 • Research och jämförande analysarbete inom liknande regioner och internationella utvecklingsområden.
 • Screening av relevanta finansieringsmöjligheter och assistans med fondansökningar.
 • Delta i planläggning och genomförande av möten, events och aktiviteter i hela Greater Copenhagen geografin.
 • Gratis lunch och fredagsbar varje månad med de +100 människor som arbetar i House of Greater Copenhagen.

Du bidrar med:

Vi söker efter någon med rätt attityd, berätta därför varför du vill arbeta tillsammans med oss. Vi söker också efter en person som har/är:

 • Intresserad av politiska-, samhällsekonomiska- eller innovationsrelaterade ämnen.
 • En kandidatexamen inom ekonomi, politik, sociologi, PR, förvaltning, internationella relationer eller liknande, men tveka inte att söka, även om du har en annan bakgrund.
 • Talar och skriver flytande på antingen danska eller svenska.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • God skriftlig förmåga.
 • Goda kunskaper inom Microsoft Office.
 • Engagerad, ansvarsfull, kreativ och plikttrogen.

Om Greater Copenhagen

Greater Copenhagen är en samarbetsorganisation för tillväxt och utveckling i Nordens största metropolregion med 4,4, miljoner invånare i Sydsverige och Östdanmark. Genom pilotprojekt och allianser skapar vi fundamentet för framtidens tillväxt och välfärd. Det är Greater Copenhagens ambition att vår region ska vara ett globalt center för hållbar tillväxt och grön innovation. Denna ambition vill vi infria genom samarbete, vilket är nyckeln till utveckling och innovation för Greater Copenhagens 85 kommuner och 4 regioner. Vi samarbetar med varandra och skapar allianser med akademi, företag och myndigheter, regionalt och internationellt. Greater Copenhagen fokuserar insatserna kring 4 temaområden med avgörande betydelse för framtidens tillväxt och välfärd: Infrastruktur, arbetsmarknad, grön omställning och Life Science.

Så här söker du:

Skicka ett personligt brev (en sida), ditt CV med motivering till varför du vill praktisera på Greater Copenhagen. Skicka det i en samlad PDF på e-mail till job@greatercph.com.

Deadline: 30 november 2022. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Kate Plaskonis, rådgivare, tel.nr. +45 31 19 65 64.